Trädgårdsresa 2022


Halland 11-12 juni 2022

Vartannat år arrangerar Kungälvs trädgårdsförening en 2 dagars trädgårdsresa. Vi är glada att vi i år kunde genomföra resan som var planerad 2020. Bilder från resan kan ses här.

Den 11 juni äntrade 35 glada trädgårdsentusiaster bussen i Kungälv. Vår glade chaufför styrde kosan söderut.

Första stop blev en fika på vägen innan vi kom till Förslövs Handelsträdgård, de odlar Pelargonier och Julstjärnor. Vi fick guidning i deras babytält. Många superfina pelargoner blev inköpta och annat fint från deras butik.

På nästa stop Norrviken Trädgårdar fick vi guidning och intressant historia om hur det började med första ägaren, Rudolf Abelin. Efter fri vandring intogs en god lunch.

På Harplinge kyrkogård gick vi runt i en mycket speciell och vacker kyrkogård, med olika rum och installationer. Väl värd ett besök,  vilket många inte trodde innan vi var där.

Sista stoppet för dagen Runevads Trädgård blev mycket uppskattat , stor trädgård med olika rum. Ett härligt Orangeri där vi fick fika, Hallonpaj med vaniljsås och fri vandring runt. Även här fanns lite smått och gott som gick att köpa.

Anlände till hotellet i Varberg, fin kväll med middag och promenad till hamnen.

Vi startade nästa dag på Eriksgård i Tvååker. Mia guidade oss i sin privata trädgård. Hon har tagit tillvara träd och buskar som kanske inte alltid var vackra men blev personliga. I butiken blev det handlat en hel del perenner. Eriksgård är aktiv i Trädgårdsresan.

Vi åkte vidare nästgårds till Öströö Fårfarm.  Spännande butik med allt från tomtar till trädgårdsprylar, allt sånt vi inte trodde att vi behövde. Även butik med sylt, marmelader, fårkött mm. God lunch serverades i renoverad jordkällare.

Nästa stop Träslövs Trädgård en fin Handelsträdgård, här finns sommarblommor, perenner och buskar. Fin  miljö där sommarblommorna var sorterade efter färgnyanser, väldigt lockande.

Sista stop Eksäters Trädgård, ca 8000 kvm. Väl värt ett besök. Många olika rum avdelade med höga häckar. Nya upptäckter runt varje hör, fin grönsaksodling, höns, flera dammar och massor med olika Hostor och Palettblad. God fika! Vi fick en hälsning efter avfärd, 1 av de trevligaste grupper som har besökt deras trädgård.

Mycket trevlig resa, trevliga trädgårdsägare som tålmodigt svarade på alla våra frågor.