Recept på den goda soppan från 2017 års Höstmöte!
 
Palsternackssoppa med örtkräm
 
Örtkräm
2 dl creme fraiche
1 dl hackade örter, t ex timjan, basilika, gräslök, persilja
1 msk rivet citronskal
 
Palsternackssoppa
500 gr palsternacka
500 gr potatis
1 gul lök
1 liter vatten
1 1/2 grönsaksbuljontärning
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk vitvinsvinäger
 
olivolja
bröd
 
Rör ihop creme fraiche, örter och citronskal. Krydda med salt och peppar och ställ undan i kylskåp.
 
Skala och skär grönsakerna i bitar. Lägg i kastrull och häll på vatten och lägg i buljongtärning. Koka upp och låt koka i 15 minuter. Tillsätt grädde och mjölk och koka ytterligare 3 minuter. Mixa med stavmixer till en slät soppa. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Servera med örtkräm, olivolja och bröd.